Capoeira is een Braziliaans martial art. Het heeft elementen van een vechtsport, een dans, acrobatiek en muziek.

Tijdens een workshop van één tot anderhalf uur komen al deze aspecten aan bod. We beginnen altijd met een rustige warming-up. waarin tevens uitgelegd wordt wat capoeira is. De bewegingen uit de warming-up komen later weer terug in de workshop. Verdedigingen en trappen worden in tweetallen geoefend. Een deel van de workshop bestaat uit acrobatiek. Denk bijvoorbeeld aan radslagen en bruggetjes. Ook wordt er aandacht besteed aan muziek, want zonder muziek is er namelijk geen capoeira. Aan het einde van de workshop worden de technieken getest in een echte 'roda'. Dé plek waar capoeira beoefend wordt. Iedereen staat daarbij in een kring en twee mensen staan in het midden om de technieken uit te voeren op het ritme van de muziek. 

Bij AMDQ staan plezier maken en nieuwe dingen ontdekken voorop tijdens een workshop. De workshops zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen van alle leeftijden. Capoeira heeft voor iedereen iets te bieden.

We bieden workshops aan voor onder andere vrijgezellenfeestjes, buurtfeesten, sportdagen en studentenverenigingen. De workshops worden gegeven door een zeer ervaren docent en kan in heel Nederland plaatsvinden. Heb je de beschikking over een kleine sportzaal, zoals bijvoorbeeld een gymzaal, dan is dit al voldoende voor een workshop. Bij warm en droog weer is een workshop buiten ook mogelijk. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.